Βιογραφία


Λίγα λόγια για μένα.. 


Γεννήθηκα το 1969 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα στις γειτονιές της Κυψέλης και του Νέου Κόσμου. Από μικρή ηλικία φανταζόμουν διάφορα:  Δράκους, βασιλιάδες και καλές νεράιδες. Για το καλό του τόπου (μη πω και του πλανήτη)  μεγάλωσα, και πλέον όλα αυτά παραμερίστηκαν αφήνοντας χώρο σε μια πιο ρεαλιστική άποψη της ζωής. 
Ασχολήθηκα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ιδιαίτερη αδυναμία στα προγράμματα. Ναι, όταν δεν γράφω λογοτεχνία, γράφω αυτήν την περίεργη σύνταξη γλώσσας που δίνει πνοή στα μηχανήματα και το πιο περίεργο είναι ότι με πληρώνουν για να το κάνω αυτό. 

 Πριν από εμένα πάντως, υπήρχε ο παππούς μου ο Σταύρος Καρακάσης, γνωστός μουσικολόγος και Αλεξανδρινός ποιητής. Έπειτα ήρθε ο θείος μου Κώστας Καρακάσης - καταξιωμένος συγγραφέας του σήμερα και πολύ αργότερα η μητέρα μου που με ενέπνευσε να κάνω το αυτονόητο· να σκέφτομαι. 
Όλα αυτά μάλλον συντέλεσαν να κρατιέται το φεγγάρι απ' τον έναστρο ουρανό σαν αυτοκόλλητο και να μην κυλάει κάθε βράδυ στο γραφείο μου, γεγονός που αν το σκεφτεί κανείς αποτελεί θεϊκή σύμπνοια,  διότι θα έχανα χρόνο να καθαρίζω και όχι για να γράφω. 

Πρώτο μου έργο είναι ο Βασιλιάς Ικελος, που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Κέδρος.Έπειτα κυκλοφόρησε η "Σιωπή της πόλης" από τις Βορειοδυτικές εκδόσεις.
Έπειτα..
(update)
1/2014 - Who the hell is Max? - Ποιος επιτέλους είναι αυτός ο Μαξ, από τις εκδόσεις Σαίτα.

Email :  nkarakasis at gmail dot com.